Na današnji dan
1996
Manowar izdajo svoj osmi album Louder than Hell
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
9. 10. 2023

Švicarji Samael bodo 3. novembra pri Metal Scrap Records ponovno izdali svoj EP Rebellion iz leta 1995. Ta bo izšel na zgoščenki v limitirani luksuzni digipack izdaji, ki jo lahko naročite tukaj. Nova tracklista:

Rebellion
After the Sepulture (nova različica)
I Love the Dead (priredba Alice Cooper)
Static Journey
Into the Pentagram (nova različica)

Bonus:
I. Unnamed
II. Static Journey (nemška različica)

16. 8. 2023

Alice Cooper pred izidom albuma Road, ki bo luč sveta ugledal 25. avgusta, objavlja še en single. Tokrat gre za komad Welcome To The Show.

Avtorica fotografije je Dominika Torkar.

21. 7. 2023

Legendarni shock rocker Alice Cooper predstavlja nov single White Line Frankenstein. Gre za skladbo s prihajajočega albuma Road, pri kateri je z vragolijami na kitari sodeloval Tom Morello (Rage Against The Machine). Album Road izide 25. avgusta pri earMUSIC.

15. 6. 2023

Kultni shock rocker Alice Cooper napoveduje izid najnovejšega albuma, ki bo nosil ime Road. Izšel naj bi 25. avgusta pri založbi earMUSIC, že zdaj pa lahko prisluhnete novemu singlu I'm Alice.

 

23. 3. 2023

Nedavno smo poročali, da se kitaristka Nita Strauss vrača k očetu shock rocka Alicu Cooperju, zdaj pa se obeta novo sodelovanje. Nita predstavlja nov single z naslovom Winner Takes All, pri katerem je sodeloval tudi Alice.

9. 3. 2023

Kot kaže, se kitaristka Nita Strauss vrača k Aliceu Coopru. Kot smo poročali, je Nita lansko leto zapustila band kultnega rockerja, zdaj pa je Alice naznanil, da se Nita vrača in bo že nastopila na letošnji turneji, ki se začne aprila.

Foto: Dominika Torkar

10. 2. 2023

Nemški power metalci Powerwolf so priredili legendarno pesem Poison, ki jo v originalu izvaja Alice Cooper.

In ne pozabimo: aprila nas čaka njihova kompilacija Interludium.

23. 9. 2022

Leta 2015 se je v Teksasu za en koncert v skoraj originalni zasedbi zbrala skupina Alice Cooper, ki jo sestavljajo pevec Alice Cooper, kitarist Michael Bruce, basist Dennis Dunaway in bobnar Neal Smith. Pokojnega kitarista Glena Buxtona je zamenjal Ryan Roxie. Sedem let kaseneje bo na police trgovin prišel koncertni album z naslovom Live From the Astroturf, ki prinaša naslednje klasike:

Caught In a Dream
Be My Lover
I'm Eighteen
Is It My Body
No More Mr. Nice Guy
Under My Wheels
School's Out
Elected
Desperado

31. 8. 2022

Nita Strauss, nekdanja kitaristka legendarnega shock rockerja Alicea Cooperja, objavlja nov single Summer Storm. Gre za komad, ki ga boste lahko našli na Nitinem novem solo albumu, video za skladbo pa si lahko ogledate spodaj.

15. 7. 2022

Kot smo že poročali, je pred nedavnim odjeknila vest, da Nita Strauss zapušča band Alicea Coopra. Zamenjavo pa je legendarni shock rocker našel v kitaristu Kanu Robertsu, ki je z bandom sodeloval že med 1985 in 1988.

13. 7. 2022

Kitaristka Nita Strauss je sporočila, da zapušča kultnega shock rockerja Alicea Coopra, s katerim je sodelovala od leta 2014. Med drugim je Nita odpovedala tudi vse poletne festivalske nastope s svojim solo projektom.

Foto: Dominika Torkar

9. 5. 2022

Enočlanska melodično-tehnična death metal zasedba Buried Realm je objavila single Poison Palace. Pri snemanju singla, ki je del prihajajočega samonaslovljenega albuma, sta sodelovala Christian Münzner (Obscura) in Heikki Saari (Finntroll). Album z devetimi komadi je napovedan za 3. junija:

Entrance
Spectral Light
Poison Palace
The Iron Flame
Witch Bones
Where the Armless Phantoms Glide
Elder Gods
Quicksand Memory (ft. Christopher Amott (Dark Tranquillity, ex-Arch Enemy))
He’s Back (The Man Behind the Mask (Alice Cooper cover))

17. 9. 2021

Britanska doom/stoner metal zasedba Alunah je posnela priredbo klasike I'm Eighteen, ki jo v originalu izvaja Alice Cooper. Gre za bonus skladbo s prihajajočega tribute albuma Killer: 50 Years Later, ki bo izšel 27. novembra pri založbi Pale Wizard Records.

Poleg Alunah se bodo ob 50. obletnici izida legendarnemu albumu Killer poklonili še Green Lung, The Grand Mal, Sergeant Thunderhoof, 1968, Trippy Wicked & The Cosmic Children Of The Knight, Mos Generator, Admiral Sir Cloudesley Shovell, Suns Of Thunder, Possessor in Sound Of Origin.

18. 8. 2021

Melvins nameravajo izdati svoj prvi akustični album z naslovom Five Legged Dog, ki v dveh urah in pol preleti celotno kariero skupine, na manjka pa niti priredb izvajalcev, kot so The Rolling Stones, Alice Cooper, Redd Kross in drugi. Album bo izšel 15. oktobra pri založbi Ipecac Recordings, ki mu bo sledila še štiridelna vinilna izdaja 28. januarja prihodnje leto.

Po Night Goat je tukaj še akustična verzija skladbe Pitfalls In Serving Warrants, ki se v originalu nahaja na njihovem devetem studijskem albumu Honky, izdanem leta 1997 pri Amphetamine Reptile Records.

23. 10. 2020

Warrior Soul so posneli videospot za priredbo Alice Cooper klasike Elected s prihajajočega albuma s priredbami z naslovom Cocaine And Other Good Stuff, ki izide 13. novembra pri Livewire/Cargo Records.

KONCERTI & FESTIVALI
29. 4. 2024
Wizard Master, Chains
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
30. 4. 2024
The Ossuary, Motorowl, Wizard Master, Chains
Jugend- und Kulturzentrum Explosiv, Gradec, Avstrija
2. 5. 2024
Sedem Minut Strachu, Usnu?, Urethra
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana
3. 5. 2024
Heavy Psych Sounds Fest Italy 2024
Teatro Miela, Trst, Italija
3. 5. 2024
Keep of Kalessin, Hate, Kamra
TrainStation SubArt, Kranj
3. 5. 2024
Negative Slug, Her Highness, Béton Brut
Dva Osam, Zagreb, Hrvaška